top of page
Hummala logo valkoinen.png

HUMMALA

KUNTOUSKESKUS RAVI- JA RATSUHEVOSILLE

AMMATTILAISILLE JA HARRASTELIJOILLE

13 TILAVAA KARSINAA

8 HIEKKAPOHJAISTA TARHAA

VESIKÄVELYMATTO

AUKI 7 PÄIVÄÄ VIIKOSSA

Oma kuntoutuskeskus on ollut Kristan ja Matin pitkäaikainen haave. Yhteinen unelma syntyi ajatuksesta perustaa keskus, jonka myötä he voisivat yhdessä olla mukana kehittämässä vastuullista hevosalaa - eläinten ehdoilla. Pitkän etsinnän jälkeen he löysivät täydellisen sijainnin aivan Pilvimäen raviradan kupeesta, Forssasta. 2000 vuonna valmistunut 13 hevosen talli ja iso piha-alue toimi täydellisenä alustana keskukselle. Tallirakennus ei vaatinut suurta remonttia. Vanha heinävarasto muuttui kätevästi vesikävelymatolle tarkoitetuksi huoneeksi.

Näin syntyi Hummala Wellness.

 

Palvelukokonaisuudet suunniteltiin vesikävelyn ympärille, suosien kotimaisia yrityksiä. Suomalaisen Lepikon Oy valmistama vesikävelymatto oli helppo valinta, kun laitteessa kohtasi laatu, turvallisuus ja käyttäjäystävällisyys. Kotimainen valmistaja merkitsi sitä, että myös huolto löytyisi läheltä. Vesikävelyn rinnalle valittiin kovaa suosiota ravipuolella saanut huippukylmähoito. Cryonic Medical Finlandin huippukylmälaitehoito toisi tarjontaan monipuolisuutta ja mahdollistaisi myös suositut yhdistelmähoidot. Tavoitteena on hevosten hyvinvoinnin edistäminen sekä joustavien ja helposti lähestyttävien palvelukokonaisuuksien tarjoaminen sekä alan ammattilaisille että harrastajille.

 

Hummalan arvot – helppous, läpinäkyvyys ja ammattitaito – tulevat esiin kaikessa yrityksen toiminnassa. Olemme luotettava ja avoin kumppani, ihan jokaiselle.

KRISTA KUPIAINEN

Vaikka Krista löysi itsensä hevosen selästä jo kymmenen vuotiaana, hän tiesi pian, että hänen kutsumuksensa oli nimenomaan hevosten hoidon parissa. Tärkeä harrastus muuttui äkkiä ammatiksi, kun Krista alkoi työskentelemään hevosenhoitajana kansainvälisesti menestyneiden ratsastajien parissa sekä Suomessa että ulkomailla. Tehokkuuden ja maalaisjärjen Krista omaksui ravipuolelta. 

 

Kilpahevosten parissa työskentely oli rankkaa, mutta erittäin antoisaa. Pitkät päivät palkittiin erityisesti silloin kun oma hoidokki menestyi radalla. Matkan varrella Krista kävi myös kengityskoulun täydentääkseen omaa osaamistaan.

 

Hummala on Kristalle unelmien täyttymys, sillä nyt hän voi tarjota laadukasta hevosenhoito- ja kuntoutuspalveluita yrittäjänä. Krista vastaa Hummalassa tallista, hevosten päivittäisestä hyvinvoinnista sekä hoitotoimenpiteistä.  

IMG_8244.jpg
IMG_8199.jpg

MATTI HIUKKA

Ammattiurheilijana ja -valmentajana 39 vuotta toiminut Matti omistaa vahvan urheilijamentaliteetin. Yli 200 Veikkausliigaottelua ja 2 A-maaottelua pelannut jalkapalloilija ymmärtää kuntoutuksen

ja palautumisen merkityksen.

 

Urheilijan arki sai uuden näkökulman Matin siirtyessään valmentajan rooliin vuonna 2005. UEFA A-lisenssin valmentajatutkinto avasi valmentajan ovet useampaan sarjaan, aina Veikkausliigaan asti.

 

Hevoset tulivat Matin arkeen avopuolison myötä, vaikka raviurheilu ja -piirit olivat tulleet hänelle jo aiemmin tutuiksi pelaamisen myötä. Nyt yrittäjänä hän odottaa innolla talliarkea ja uuden oppimista. Matti vastaa Hummalan yrityshallinnosta ja tekniikkapuolesta, mutta on vahvasti tukemassa Kristaa hevosten kuntoutuksissa ja tallin päivittäisissä asioissa.

Matilla on ravivalmentajan C-lisenssi ja vastaa näin ollen myös Hummalassa ravihevosten valmennuksesta. 

bottom of page